Витаминдер және олардың маңызы. Майда және суда еритін витаминдер. Авитаминоздар: ақшам соқыр, бери-бери, қырқұлақ және мешел аурулары. Гиповитаминоздар. Гипервитаминоздар. Тағам құрамындағы витаминдерді сақтау

Берілген сабақта оқушылар витаминдердің маңызы, авитаминоз және гипервитаминоз кезінде болатын ауру түрлерімен танысады. майда және суда еритін витаминдер тобын ажырата біледі. Тамақ дайындау кезінде витаминдердің тағам құрамында сақталуы жөнінде мәлімет алады. Топпен жұмыстанады және өзін - өзі бағалайды.

Автор: Зиналиева Акманар Жанашевна

Журнал «Просвещение». Выпуск №6(14)